Verdachte van de schietpartij in de metro van New York is opgepakt

In New York heeft de politie de man opgepakt die verdacht wordt van de schietpartij in de metro gisteren. In een metrostation in de wijk Brooklyn in het zuiden van de stad raakten toen 23 mensen gewond. "We hebben hem", zo klinkt het bij de New Yorkse burgemeester Eric Adams. 

Het gaat om een 62-jarige man, Frank James. Die man was eerder als een "person of interest" in verband gebracht met de schietpartij, maar is die status is vandaag veranderd tot "verdachte" van de schietpartij. 

James is intussen dus opgepakt, dat melden meerdere Amerikaanse media op basis van politiebronnen. Volgens CNN zou hij opgepakt zijn in East Village, een wijk in het New Yorkse stadsdeel Manhattan.

"Mijn medeburgers, we hebben hem", aldus de New Yorkse burgemeester Eric Adams. "Frank Robert James kon nergens heen en kon zich nergens schuilhouden", zegt het hoofd van de New Yorkse politie. Tijdens een persconferentie meldt de New Yorkse politie dat James al negen keer gearresteerd was in New York en drie keer in New Jersey.

De politie kwam de locatie van James op het spoor dankzij een tip. Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Videospeler inladen...

23 gewonden

Frank James zou dus de man kunnen zijn die gisteren aan de basis lag van een vreemd incident in de New Yorkse metro in de wijk Brooklyn. Een man met een gasmasker heeft daar rookbommen gegooid in een metrostel en daarop schoten afgevuurd. 

Daarbij zouden 23 mensen gewond zijn geraakt; 10 onder hen hadden schotwonden. Het metrostel kwam tot stilstand in het station op 36th Street en mensen renden in paniek weg. De dader kon zo ontsnappen en was tot nu toe op de vlucht. De politie had een beloning van 50.000 dollar op zijn hoofd gezet. 

Frank James zou in het zicht van de politie zijn gekomen door de sleutels van een gehuurde bestelwagen die hij in de metro heeft achtergelaten. Daar is ook een pistool gevonden dat gebruikt was bij de schietpartij. 

Meest gelezen