Radio 2

Opvolger gezocht voor café waar festival Dranouter ooit begon

Café "De Zon" in Dranouter in Heuvelland is over te nemen. Het café is de bakermat van het Festival Dranouter. Cafébazin Sally hoopt dat ze een overnemer vindt zodat het café blijft bestaan.

Al wie ooit naar het folkfestival in Dranouter is geweest, kent "De Zon", het café recht tegenover de kerk van het dorp in Heuvelland. Daar is het festival ooit ontstaan met de folkclub van Alfred Den Ouden en Kristien Dehollander. Al die jaren gingen festivalgangers er graag een pint drinken. Tijdens de rest van het jaar is de "Zon" een echt volkscafé. Cafébazin Sally Meysman: "Iedereen komt hier, van tiener tot tachtiger.”

Radio 2

Superjammer

Sally Meysman gaat werken in Peace Village in Mesen en zal eind volgende maand haar laatste pint tappen in "De Zon". Een overnemer heeft ze nog niet gevonden. Maar Sally verzekert de toekomstige cafébaas van De Zon, dat het café goed draait. “Ik zou graag mijn nalatenschap doorgeven, zodat De Zon blijft bestaan”, zegt Sally, die haar jeugdjaren doorbracht in het café.

Tooghanger Frans Viaene uit Reningelst zal het café missen. Hij zou het superjammer vinden mocht "De Zon" verdwijnen in Dranouter.

 

Meest gelezen