Els Van Hoof (CD&V).
Volledig scherm
Els Van Hoof (CD&V). © belga

CD&V-Kamerlid wil dat hospitalisatieverzekering kosten na zelfmoordpoging dekt

Elke hospitalisatieverzekering moet de kosten na een poging tot zelfdoding dekken. Kamerlid Els Van Hoof (CD&V) heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend. Ze wil verzekeraars ook verbieden bijpremies aan te rekenen of klanten te weigeren na een zelfmoordpoging.

22 reacties

  • Johan Janssen

    2 jaar geleden
    En terecht denk ik dan.
  • Dirk Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Laat iemand die levensmoe is waardig sterven zodat hij geen zelfmoordpoging moet ondernemen.
  • caes jean-pierre

    2 jaar geleden
    Geen problemen zegt de ziekteverzekering, iedere verzekerde betaald per jaar 75 euro meer en de zaak is opgelost.
  • Robert Thomassen

    2 jaar geleden
    Uitsluiting van hospetalisieverzekering, ben 74, heb nooit een gehad. Maar de verzekering ( voor alle volledigheid) heeft mij uitgesloten, zo heb ik na mei geen familiale en rechtsbijstand verzekering en brand inboedel aan het zelfde gunstig tarief.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Op papier is het allemaal mooi, maar mensen met een chronische ziekte, die werken en minder ziekenverlof nemen dan dan gezonde mensen worden nog altijd uitgesloten voor een schuldsaldoverzekering of moeten vier maal meer bijdragen. Ik vraag me af waar ze de fantasie blijven halen om toch maar dat gegeerd stemmetje voor zich te winnen. De werkende Belg met gezond verstand is niet interessant niet meer voor de pret politici. Het nieuwe normaal is een bevolking die ze volledig in hun macht hebben.