Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Open Vld: “Zet Vlaamse inkomsten Loterij in tegen gokverslaving”

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) wil dat de Vlaamse inkomsten uit de Nationale Loterij worden ingezet voor de strijd tegen gokverslaving. Vlaanderen kreeg in 2021 een recordbedrag van 34,8 miljoen euro van de Nationale Loterij, blijkt uit cijfers die hij opvroeg. In totaal keerde de Loterij aan alle overheden in ons land ruim 50 miljoen euro uit.

9 reacties

  • Luc Deblonde

    2 jaar geleden
    Open VLD, op ramkoers met de kiesdrempel als ze zo voortdoen. Ofwel leven ze in een parallel universum. Wie het weet, mag het zeggen. Dat ze eerst eens het gat in hun hand dichten, stelletje prutsers.
  • luc Van Campenhout

    2 jaar geleden
    VLD logica. Om het gokken tegen te gaan moet je dus meer gokken met als lokkertje : Je doet er een 'goed werk' mee. Dit zal zeker aanzetten tot het stoppen met gokken !
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Om te verdoezelen dat ze een belastingpartij zijn die indirecte belastingen stelselmatig verhogen gaan ze het wat over het gokken hebben.
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Open VLD, die wat u al meer dan 20 jaar belooft: schaf eindelijk eens de solidariteitsbijdrage op de pensioenen af. Dat was een TIJDELIJKE crisisbelasting uit de jaren 90!
  • Jean Donny

    2 jaar geleden
    Stop met gokken te promoten! Zou beter verboden worden!