Verschillende politiewagens werden in brand gestoken.
Volledig scherm
Verschillende politiewagens werden in brand gestoken. © ANP / EPA

Acht politiemensen gewond tijdens rellen in Zweden

Tijdens rellen in de Zweedse stad Örebro zijn vrijdagavond acht politiemensen gewond geraakt, van wie vier serieus. Volgens de krant Aftonbladet ontstonden de gewelddadigheden toen ruim 200 aanhangers van de extreemrechtse groepering Stram Kurs (Harde Lijn) hun anti-islamistische ideeën wilden uiten door een koran te verbranden. Dat voornemen leidde tot een tegendemonstratie, waarna de situatie uit de hand liep.

3 reacties

  • Emir Janssens

    2 jaar geleden
    Hans steek u positief bericht waar de zon niet schijnt. Als men een volledig volk wilt uitlokken, moet je vooral dit doen door ne boek te verbranden. Gebrek aan respect!! Als je geen respect geeft moet je het ook niet verwachten.
  • hans voet

    2 jaar geleden
    Zoals in het pakt van Marrakesh vastgelegd, mogen de MSM alleen positief berichten over immigratie, op straffe van uitsluiting.
  • Ari Al Sherwani

    2 jaar geleden
    Ah, het doet mij enorm veel pijn te zien dat sommige jonge moslims zich laten zien met vernielingende mis/wandaden, van hen en van extreem rechts/links zien wij enkel deze shit Hoe kan het zijn dat er niemand kon slagen om hen te vertellen dat deze acties van die half Zweed/Deen POLITICUS ‘duivelse’ verleidingen zijn? Serieuze mafkees die Rasmus, letterlijk niets te bewijzen behalve dat hij kan bewijzen dat hij mensen pro & contra de push kan geven om zich demoniserend te gedragen..