VIDEO. Bart De Wever neemt maatregelen na aanval op gezinswoning

Burgemeester Bart De Wever neemt maatregelen om z'n huis te beveiligen, nadat een man vorige week een bijl door het raam naar binnen gooide. De Wever zelf was op vakantie met z'n gezin, maar z'n moeder was die nacht wel thuis. Het is een triest hoogtepunt in een reeks van bedreigingen, zegt De Wever daar nu zelf over.

Cédric Maes

De aanval op de woning van Bart De Wever, zindert nog na bij de Antwerpse burgemeester. Een man gooide er in de nacht van woensdag op donderdag een bijl naar binnen door het raam op het gelijkvloers. De moeder van Bart De Wever, die op het gelijkvloers woont, was thuis op het ogenblik dat de bijl naar binnen vloog.

"Ik ben al langer gewend om met doodsbedreigingen te leven, ik heb er al heel veel gekregen. Sommige daarvan waren zo concreet dat ik tijdelijk bescherming heb moeten krijgen", zegt De Wever. Maar dit voorval is zelfs voor hem een brug te ver. "Ook aan mijn woning ben ik al een en ander gewoon, maar dat er afgelopen week zelfs een bijl door het raam werd binnengegooid is zelfs voor mij nieuw en heel erg verregaand."

Veiligheid gezin garanderen

De Wever zegt dat hij gaat bekijken hoe hij de veiligheid van zijn eigen gezin en zijn moeder kan garanderen, en welke maatregelen hij daarvoor moet nemen. De politie kon een 28-jarige verdachte oppakken die gekend is bij het gerecht, maar na verhoor werd de man weer vrijgelaten.

"Mensen die zoiets doen, willen je doodsbang maken en je familie mee gijzelen in die angst. Maar je kan hen enkel belonen door daarop in te gaan, dus ik ga er liever niet op in", besluit de Antwerpse burgemeester. De politie zegt ook het nodige te doen in samenspraak met de burgemeester, maar wil er verder geen details over kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen