Honden op zoek naar paaseieren in Edegem: "Speciaal recept, want honden sterven van chocolade"

In Edegem zoeken zo'n 100-tal honden naar paaseieren. Lana Provoost uit Duffel organiseert een paaszoektocht voor honden op de hondenweide in Fort 5 in Edegem. "Honden mogen geen chocolade eten. Dus heb ik een recept bedacht voor speciale "paw-eieren", vertelt ze enthousiast. 

Vandaag kunnen honden naar 'paaseieren' zoeken in Edegem. Organisatrice Lana Provoost richtte ook al het eerste hondenrestaurant op en organiseert op paaszondag een speciale zoektocht voor honden met "paw-eieren". "Ik heb een geheim recept bedacht voor de "paw-eieren". Ik heb er in totaal zo'n 200 gebakken, maar daar zal ik niet mee toekomen, want het is een groot succes", vertelt ze.

In de hondenweide staan paasbomen waar dan haakjes aan hangen. "Aan die haakjes hangen zakjes met paw-eieren", legt Lana uit. "De honden kunnen dan zoeken, snuffelen en smullen van hun paasgeschenkjes."

Donaties voor Oekraïense hondenopvang

Het evenement zelf is gratis, maar de bezoekers kunnen wel geld doneren voor een goed doel in Oekraïne. "Ik ken een koppel in Oekraïne dat ongeveer 100 honden opvangt. De vrouw is helaas overleden tijdens de oorlog en het hondenverblijf is kapotgeschoten. We zamelen nu geld in om hen te helpen", vertelt Lana. 

Mensen kunnen geld doneren bij de "spaarhaas". De opbrengst van het event gaat naar een dierenopvang in Oekraïne.

Baasjes worden ook verwend

En ook de baasjes worden verwend. Zij kunnen iets drinken aan de cocktailbar en de hondenmarkt. "En ook kindjes mogen zoeken naar echte paaseieren", lacht Lana. "Doordat het zo'n groot succes is, ben ik al aan het nadenken over een volgend event. Deze zomer wil ik graag een outdoor hondenrestaurant organiseren."

Meest gelezen