Hoe kan de juiste voeding hooikoorts verbeteren? “Bij 1 op de 2 mensen nemen de klachten toe als ze alcohol drinken”
Waar het lentezonnetje zich nog regelmatig verstopt, is de concentratie berkenpollen in de lucht de laatste dagen wél al opvallend aanwezig volgens cijfers van Sciensano. Artsen waarschuwen dan ook voor hooikoorts de komende weken. Wie daar medicatie voor nodig heeft, legt die dus al best klaar, maar kan je nog iets anders doen om de symptomen in te tomen? Professor Peter Hellings en allergie-expert Marijke De Lange lichten toe welke voeding wel én niet helpt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
-
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” -
Waarom je best écht niets eet als je bloed moet laten nemen bij de dokter
Wanneer je bloed moet laten nemen, krijg je vaak als advies dat je nuchter moet komen, zonder vooraf gegeten te hebben. Waarom is het belangrijk om dat advies te volgen? En welke impact heeft voeding dan op je bloedwaarden? Endocrinoloog Chantal Mathieu (UZ Leuven) legt uit. -
-
Rare geur in je herbruikbare waterfles? Dat ligt misschien aan hoe (vaak) je die schoonmaakt
-
PREMIUM
Is het echt gezonder om brood eerst in te vriezen en pas na het ontdooien op te eten? En wat doet het met je lichaam?
We steken brood vooral in de diepvries om het langer te bewaren, maar volgens TikTok zou dat zelfs gezonder zijn dan vers brood te eten. Klopt dat wel? Wat gebeurt er dan precies met brood als je het invriest? En op welke manier is dat dan beter voor onze gezondheid? We vroegen het aan diëtist Michaël Sels: “Er zijn twee grote lichamelijke voordelen door de veranderende zetmeelstructuur.” -
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
De basilicumplant: onmisbaar als je van Italiaans eten houdt én een groene sfeermaker op het keukenblad. Tenminste… voor zolang het duurt. Want zo’n plant in leven houden blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarom doet vtwonen.be je hieronder vijf toptips cadeau. -
PREMIUM
Hoe maak je je eigen zuurdesembrood en waarom blijft het zo populair? Bakker Wim Goossens legt uit: “Het is beter verteerbaar”
-
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
PREMIUM
“Na 6 maanden diëten was ik al 20 kilo kwijt, maar daar bleef het niet bij”: Martine en Sander vertellen waarom zij nooit meer op dieet gaan