Europees president Charles Michel bezoekt Kiev: “Oorlogsmisdaden die hier werden gepleegd, zullen nooit worden vergeten”

Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, is woensdag naar Oekraïne afgereisd. Eerst bezocht hij Kiev, later ging het onder meer naar de verwoeste stad Borodyanka. “De oorlogsmisdaden die hier gepleegd zijn, zullen nooit worden vergeten”, aldus Michel.

mtm

Michel werd woensdagochtend op een perron in hoofdstad Kiev begroet door vicepremier voor Europese en Euro-Atlantische Integratie Olga Stefanisjyna. “In Kiev vandaag, in het hart van het vrije en democratische Europa”, zo tweette Michel daarover.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Later reisde Michel ook nog af naar de verwoeste stad Borodyanka. “Net als Bucha en zo veel andere dorpen in het land”, schrijft Michel op Twitter. “De oorlogsdaden die hier gepleegd zijn, zullen nooit worden vergeten. Er kan geen vrede zijn zonder rechtvaardigheid.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Later op de dag zal de voormalige premier van ons land ook nog een onderhoud hebben met president Volodimir Zelenski, zo is uit goede bron vernomen. Verdere details van het programma worden om veiligheidsredenen niet bekendgemaakt.

Michel is niet de eerste leider van de Europese instellingen die Oekraïne met een bezoek een hart onder de riem wil steken. Ook de voorzitsters van het Europees Parlement en de Europese Commissie, Roberta Metsola en Ursula von der Leyen, gingen al in Kiev langs, evenals een aantal Europese staatshoofden en regeringsleiders.

Michel arriveert in Oekraïne op een moment dat het Russische leger een nieuw offensief in het oosten van het land heeft gelanceerd.

LEES OOK. Niemand lijkt nog geloof in hem te hebben, toch blijft Michel ‘president van Europa’: “Maar hij wordt gezien als de poedel van Macron”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER