Kampioen geworden en daarna eigen trainer in elkaar geslagen

© evr

Ze waren net kampioen geworden, maar een zoon en zijn vader hadden geen goesting in een feestje. Net na de match vielen ze de trainer van de zoon aan. Voor de hele ploeg sloegen en schopten ze hem. Daarvoor moesten ze zich nu verantwoorden op de rechtbank van Ieper. Als enige hebben ze een andere versie van de feiten. “Hij is zelf begonnen.”

Tommy Huyghebaert en Joerie Dewagenaere

Wat een mooie kampioenenviering moest worden voor de ploeg en de supporters van de beloften van Eendracht Wervik, eindigde in een brutale vechtpartij. R.B. (22) en zijn vader R.R. (51) uit Komen-Waasten sloegen trainer Yves Coussens van hun eigen ploeg zestien dagen arbeidsongeschikt. De man moest nadien drie maanden zonder gebit door het leven gaan.

“Wanneer de match gedaan was, stond de hele ploeg samen”, vertelt Coussens. “Ik wist dat ik op mijn hoede moest zijn, maar plots kreeg ik van vanachter een slag op mijn oor, waardoor die afscheurde. Ik viel meteen om, waarop de vader mij nog een schop gaf. Ik verloor daarbij mijn vals gebit en enkele tanden stonden los. Gelukkig zijn de andere jongens ertussen gekomen. De politie kon de twee tegenhouden.”

De procureur vorderde een celstraf van zes maanden en een effectieve boete. “Ik ga naar de voetbal om plezier te maken. Dit staat ver van plezier maken”, zei hij. “Vooral omdat de beklaagden openlijk met de rechtbank en het slachtoffer lachen omdat ze ontkennen. Houd alstublieft rekening met hun gebrek aan schuldinzicht.”

Advocaat Herman Baron en de twee beklaagden bleven echter ontkennen dat ze de man sloegen. Volgens hen was Coussens zelf begonnen.

Vonnis op 3 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen