WEER. Zonnige start, later meer kans op wolken en een bui

 ©  Lies Vergotte

Zaterdag krijgen we zacht weer met vanaf het zuiden toenemende bewolking. ‘s Namiddags is er lokaal kans op wat regen. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden, meldt het KMI.

cka
Bron: BELGA

Vanavond en vannacht blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met nog steeds kans op enkele buien of een beetje regen in het zuiden van het land. De temperaturen dalen naar waarden tussen 6 en 11 graden.

Zondag zijn er in de zuidelijke helft van het land veel wolken, met kans op enkele buien of een beetje regen. In Vlaanderen laat de zon zich veel meer zien. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden. De wind waait matig, aan zee staat er soms een vrij krachtige wind.

Maandag wisselen opklaringen af met wolkenvelden, waarin vooral na de middag buien tot ontwikkeling komen. Een lokale donderklap is daarbij niet uitgesloten. Het wordt frisser met maxima van 9 tot 13 graden. De wind waait zwak tot matig in het binnenland en matig aan zee. 

Dinsdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar lokaal ­en vooral in het zuidoosten van het land ­zijn enkele buitjes mogelijk. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind waait zwak tot matig. 

Woensdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt en droog. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden. De wind waait zwak tot matig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen