© AP

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lawine sleurt skiërs mee in Tignes: “Geen slachtoffers”

De lawine die het Franse skioord Tignes dinsdagochtend heeft opgeschrikt, heeft uiteindelijk geen slachtoffers gemaakt. Dat meldt het skistation. Eerder op de dag werd nog gevreesd dat meerdere wintersporters bedolven raakten onder de sneeuw.

jfs

De pakken sneeuw kwamen volgens nieuwszender Europe 1 van zeer hoog naar beneden, recht op de blauwe piste Carline. Nadat getuigen omstreeks 10 uur alarm sloegen, zette de gendarmerie een reddingsoperatie op. Die verliep niet gemakkelijk. Door moeilijke zichtbaarheid op grote hoogte, konden geen helikopters uitgestuurd worden. Daarom snelden teams te voet ter plaatse. In totaal werden een driehonderdtal reddingswerkers opgetrommeld, waaronder ook enkele speurhonden.

Aanvankelijk werd aangegeven dat mogelijk minstens “twee groepen” skiërs werden gegrepen door de lawine. Het zou in totaal om een tiental personen gaan. Maar omstreeks 12.15 uur meldde het skistation dat er geen slachtoffers waren.

Niet eerste keer

Midden februari lieten in Tignes nog vier skiërs het leven toen ze tijdens het skiën buiten de piste verrast werden door een lawine. Vorige week kwamen nog drie landgenoten onder een lawine terecht in de Italiaanse Alpen. Eén van hen overleefde het ongeval niet.

Het skigebied Tignes-Val d’Isère is een van de grootste skigebieden in de Savoie en in de Alpen. Er zijn 480 hectare officiële pistes en een gebied van 3.200 hectare buiten de pistes. De maximale hoogte bedraagt 3.456 meter. Het risico op lawines op vele (gesloten) pistes in de streek bedraagt momenteel 4 op een schaal van 5.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER