© BELGA

Lotto-Soudal mikt met sterke, bijna volledig Belgische ploeg op ritzege in Tirreno

Vanaf woensdag start in Lido Di Camaiore de 52e editie van Tirreno-Adriatico. De renners zullen in zeven etappes het Italiaanse landschap doorkruisen. Lotto-Soudal trekt met een sterke ploeg naar Toscane en mikt op een ritzege.

“We kunnen hier als team een heel mooie Tirreno-Adriatico beleven”, stak sportdirecteur Bart Leysen van wal. “We hebben, met onder meer Tiesj Benoot en Tim Wellens, een sterke ploeg in koers. Er zijn mogelijkheden genoeg om een goed resultaat te halen. We hebben twee kansen met Tiesj en Tim en twee mogelijkheden met Jens Debusschere en Jürgen Roelandts. Het grote doel van deze Tirreno is om een ritzege te pakken. We gaan ons niet wegstoppen en mee de koers maken. We kunnen dat natuurlijk niet elke rit doen, maar we willen de lijn van de Strade Bianche absoluut doortrekken.”

“De etappes lijken hard op voorgaande edities dus we weten waar we aan toe zijn”, vervolgde Leysen. “Net als vorig jaar beginnen we met een ploegentijdrit. Ik vind dat we een team hebben om daarin voor een topvijfplaats te gaan. Dag twee is een parcours waar Tim Wellens en Tiesj Benoot hun kwaliteiten kunnen tonen. Er zijn voldoende heuvels en bergjes én we eindigen bergop. Het is niet super steil dus ze kunnen hier zeker meestrijden voor de overwinning.”

“Dagen drie en zes worden sprintersetappes, dus dan komen Jens Debusschere en Jürgen Roelandts in aanmerking. Etappes vier en vijf zijn de zwaarste etappes. Het plan voor die dag hangt of van de gebeurtenissen in de eerste dagen. We moeten bijvoorbeeld afwachten hoe Tim Wellens ervoor staat in het klassement. Een ritzege in de vierde rit zal moeilijk worden, maar in de andere etappes gaan we vol voor een overwinning. Het team is zo sterk in de breedte dat we de druk onderling kunnen verdelen zonder dat één iemand alle druk op zijn schouders krijgt. Dat zorgt voor rust bij de renners.”

.Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Bart De Clercq, Jens Debusschere, Nikolas Maes, Tomasz Marczynski, Maxime Monfort, Jürgen Roelandts en Tim Wellens.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer