ingezonden

Leuven plots een stukje kleiner: aannemer plaatst gemeenteborden verkeerd terug na werkzaamheden

Na de werkzaamheden op de Naamsesteenweg op de grens van Leuven met Oud-Heverlee, is de aannemer betrapt op enkele slordigheidjes. Zo zijn de gemeenteborden verkeerd teruggeplaatst en blijkt Leuven plots een stukje kleiner. 

Het was luisteraar Frank die ons op het slordige werk van de aannemer wees. De aannemer liet volgens hem na de werkzaamheden nog veel bouwafval achter. Er zouden ook nieuwe buizen voor de waterafvoer beschadigd zijn en volgens Frank zijn de nieuwe spiegels om reeën af te schrikken niet goed geplaatst. Maar de meest opvallende kritiek is deze: de borden die de gemeentegrens aangeven zijn volgens onze luisteraar verkeerd teruggeplaatst. Daardoor is Leuven een stukje grondgebied kwijt, ten voordele van Oud-Heverlee.

Geen slechte bedoelingen

"Het was natuurlijk even schrikken toen bleek dat we grondgebied hadden verloren", reageert de Leuvense schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V) geamuseerd.  Maar hij stelt iedereen gerust. "Ik heb meteen gebeld met de burgemeester van Oud-Heverlee. Hij verzekerde mij dat hij geen slechte bedoelingen had (lacht)."

Even ernstig dan: "We gaan contact opnemen met het Agentschap Wegen en Verkeer", geeft Vansina aan. "De werkzaamheden op de Naamsesteenweg zijn in hun opdracht uitgevoerd. Zij moeten de aannemer op de vergissing wijzen. Die zal dan ongetwijfeld de borden op hun juiste plaats terugzetten."

Meest gelezen