Remco Evenepoel won afgelopen zondag Luik-Bastenaken-Luik.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel won afgelopen zondag Luik-Bastenaken-Luik. © Photo News

Columnist Thijs Zonneveld over Remco Evenepoel: “Vlaanderen verwacht dat hij de Tour, het Songfestival en Wimbledon wint”

WielrennenRemco Evenepoel (22) heeft zondag met Luik-Bastenaken-Luik het allereerste Monument uit zijn nog prille carrière gewonnen. Columnist Thijs Zonneveld zag dat alles samenkwam in ‘La Doyenne’: “Zijn durf om aan te vallen, zijn daalkunsten, zijn vermogen en zijn aerodynamische positie. Nondeju, wat kan dat jochie fietsen.”

27 reacties

  • Luc De Bruycker

    2 jaar geleden
    Jongens toch! Ne keer een Koerske gewonnen die niemand kent in het buitenland.
  • lode wijk

    2 jaar geleden
    Een keer gewonnen en zoveel media, is er echt geen echt nieuws meer of gaan we er nu ook zijn kleuterkas juf bijhalen, wacht tot hij een monument is en schrijf dan.
  • Lucien Mertens

    2 jaar geleden
    Zonneveld zit er bovenop, wat een ongelooflijk circus in de media.
  • Marc Emiel

    2 jaar geleden
    Mooi geschreven en aan sommige commentaren hieronder te zien niet eens overdreven. Maar dat zal voor elke Vlaamse toprenner altijd het geval zijn. We zijn hier nu eenmaal wielergek en anti-chauvinistisch. Als we dan toch voor iemand uit eigen land supporteren dan moet daarvoor altijd een andere landgenoot afgebroken worden. Onze wielrenners kunnen niet koersen en onze voetballer kunnen niet sjotten...tot ze iets winnen (of 4e worden in Mexico).
  • Jean Driesen

    2 jaar geleden
    Henk Ruwet, Evenepoel zou een slechte verliezer zijn. Natuurlijk, ander toppers geven bv. aan dat ze zelfs bij het kaarten niet willen verliezen, en vinden dat een goede eigenschap. Bij Remco ligt dat natuurlijk anders, niet tegen zijn verlies kunnen is bij hem een nbewijs van