Wout van Aert, Tom Devriendt en Stefan Küng sprinten om een ereplaats op de piste van Roubaix.
Volledig scherm
Wout van Aert, Tom Devriendt en Stefan Küng sprinten om een ereplaats op de piste van Roubaix. © Photo News

Van de glucosemeter over aeropakken tot het mentale aspect: wat doen renners om net dat tikkeltje beter te presteren dan de concurrentie?

WielrennenHet stof is gaan liggen, het wielervoorjaar zit erop. Razendspannend was het bij momenten, soms waren de verschillen nauwelijks met het blote oog zichtbaar. Maar wat deden en doen renners nu allemaal om net dat tikkeltje beter te presteren dan de concurrentie? Wij onderzochten het de voorbije weken in onze reeks over marginal gains. Een (voorlopig) overzicht. 

3 reacties

  • luc meeus

    2 jaar geleden
    Ze eten hetzelfde, ze trainen evenveel. Gewoon dat tikkeltje meer meegekregen bij de geboorte. Verder moet ge het niet zoeken.
  • marc lenaerts

    2 jaar geleden
    Wanneer weet ik niet maar ooit barst er een bom zoals in de tijd van festina en zullen er weer mensen sneuvelen zoals meneer Voet en de bleiters gaan weer vrijuit
  • Johan Coeck

    2 jaar geleden
    In de koers is er geen doping meer ? Alles is op natuurlijke wijze ? Dit was vroeger al niet , dus in deze tijden van puur geldgewin is dit niet meer het geval? Ik hou van deze sport , maar ik geloof niet alles wat ik zie en ben dus niet naïef.