Tennisicoon Boris Becker moet effectief achter de tralies na uitspraak in zaak rond 19 aanklachten

De Duitse ex-tennisser Boris Becker is vrijdag door een Londense rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar wegens fraude. De 54-jarige Becker werd eerder al schuldig bevonden aan het verbergen van zijn vermogen voor de curator bij zijn faillissement.

Vincent Van Genechten

De 52-jarige Becker, drievoudig winnaar van Wimbledon, werd in Londen berecht voor 19 aanklachten. Die waren allemaal gerelateerd aan het feit dat Becker naar verluidt “geld, eigendom en schulden tussen mei en juni 2017” niet openbaar heeft gemaakt.

Aanklagers beweerden eerder al dat Becker de aandelen die hij had in een bedrijf voor kunstmatige intelligentie niet heeft bekendgemaakt en heeft geprobeerd bankrekeningen in België en Duitsland te verbergen. Becker werd in 2017 failliet verklaard door de Londense handelsrechtbank. Hij bleek niet in staat om een schuld van 12 miljoen euro aan een private bank af te lossen.

Nu werd hij schuldig bevonden aan vier aanklachten, met een gevangenisstraf van 2,5 jaar tot gevolg. Daarvan zal de Duitser de helft ook effectief moeten uitzitten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis