Ex-zangcoach van Studio 100 in opspraak wegens grensoverschrijdend gedrag, slachtoffer getuigt: “Ik heb het ondergaan als een pop”

De bezieler van het Studio 100-koor moest in 2018 opstappen nadat meisjes hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na bemiddeling zou zangcoach A. nooit meer in het koorcircuit of met minderjarigen mogen werken, maar daar lijkt hij zich niet aan te houden, zo schrijft De Morgen.

jvh
Bron: BELGA

Begin 2018 werd de top van Studio 100 ingelicht over een zaak van seksueel grensoverschrijdend gedrag in hun jeugdkoor. K. A. (46) benaderde jarenlang meisjes uit het koor: hij stuurde hen flirterige sms’jes en probeerde een relatie met hen aan te knopen, waarbij het soms ook tot seksuele contacten kwam.

A. was in 2007 als zangcoach gestart bij het Studio 100-koor, en werkte in 2015 mee aan de talentenjacht ‘K3 zoekt K3’. “Hij besliste wie er kon deelnemen aan de shows”, aldus een koorlid in De Morgen. A. drong ook aan op een privéles bij hem thuis. Op een avond ging ze daarop in, en kwam het tot seks. “Ik heb het ondergaan als een pop en ben nadien naar huis vertrokken”, aldus de vrouw. Zij diende in 2017 klacht in bij de lokale politie wegens verkrachting, maar die werd geseponeerd. De vrouw, die al uit het koor was gestapt en ontgoocheld de muziekwereld de rug toekeerde, lichtte Studio 100 niet in over haar klacht. “Ik dacht dat ik de enige was.”

Dat bleek niet te kloppen: veel leden van het koor waren op de hoogte van het gedrag. Maar pas nadat een lid Viktor Verhulst in vertrouwen had genomen, kreeg ook de leiding van Studio 100 lucht van de zaak. Toen hij door de Studio 100-top werd aangesproken, zou A. verschillende relaties met koorleden hebben toegegeven. Tien dagen later was er een gesprek tussen A. en de Studio 100-leiding waarbij de samenwerking met onmiddellijke ingang werd stopgezet. 

Het bedrijf kwam met A. in een addendum bij zijn ontslag overeen dat hij niet meer in het koorcircuit of met minderjarige meisjes zou werken. Maar  volgens De Morgen houdt A. zich niet aan die afspraken. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER