Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen uit het dak.
Volledig scherm
Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen uit het dak. © DVEG

Vlammen slaan uit het dak bij woningbrand in Lentestraat

GentIn de Lentestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand uitgebroken in een woning op het kruispunt met de Stropstraat. Na ruim een uur kreeg de brandweer het vuur onder controle.

  1. Broers en zus achter brouwfirma Zwaan 9 lanceren bruin biertje ‘Ons Angèle’: “Perfect eerbetoon aan moemoe van Kasterlee”
    PREMIUM

    Broers en zus achter brouwfirma Zwaan 9 lanceren bruin biertje ‘Ons Angèle’: “Perfect eerbetoon aan moemoe van Kasterlee”

    Bert (54), Karolien (51) en Antoon (57) Soete brengen een bijzonder eerbetoon aan hun grootmoeder Angèle Van Ballaer, die precies 20 jaar geleden op 91-jarige leeftijd overleed. Dit doen ze met het unieke bier genaamd ‘Ons Angèle’, gebrouwen door Zwaan 9, de brouwerij die recent in handen is gekomen van het trio. Dit bier maakt deel uit van een groter familiaal bierverhaal. “Onze band met moemoe van Kasterlee was heel apart”, zeggen Bert en Karolien, die nog meer smakelijke nieuwtjes uit hun mouw schudden.
    Gent
  2. “Hij gedroeg zich als een roofdier”: leerkracht (51) uit Destelbergen die 13 leerlingen aanrandde, vecht celstraf aan
    PREMIUM

    “Hij gedroeg zich als een roofdier”: leerkracht (51) uit Destelber­gen die 13 leerlingen aanrandde, vecht celstraf aan

    Ooit bijna verkozen tot ‘Leerkracht van het Jaar’, door het merendeel van de leerlingen geliefd als ‘rebelse’ leraar, maar achter de schermen een roofdier dat kwetsbare leerlingen manipuleerde en aanrandde. De 51-jarige S.M., die jarenlang aan het werk was op basisschool Pius X in Destelbergen, werd veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor de aanranding van 13 jongens én voyeurisme bij vijf jongens. Hij ging niet akkoord met zijn straf, vandaag start de zaak voor het Gentse hof van beroep. “Hij schuimde het dark web af op zoek naar lookalikes van zijn eigen leerlingen.”
    Gent