VIDEO. Je moet het haar nageven: deze 23-jarige dievegge heeft tonnen lef

Een opmerkelijke diefstal in Aalst. Een jonge vrouw is er maandag in het hol van de leeuw, op de politierechtbank zelf, vandoor gegaan met verschillende waardevolle voorwerpen en cash geld. Zij kon die zaken ontvreemden uit, onder meer, het kantoor van de politierechter zelf. De vrouw is gearresteerd. Rechtbankmedewerkers betreuren de gebrekkige beveiliging van hun eigen diensten.

stl

De diefstal vond plaats omstreeks het middaguur maandag. Een vrouw wilde er op de rechtbank haar dossier inkijken. Toen ze dat gedaan had, bleef ze nog wat rondhangen en ging ze uiteindelijk een bureau binnen. Daar ging ze aan de haal met een iPhone, een iPad en een aanzienlijke som geld. Het parket van Oost-Vlaanderen wil geen commentaar kwijt over wie het slachtoffer is, maar volgens de regionale zender TV Oost klinkt het in de wandelgangen van het gerechtsgebouw in Aalst dat het gaat om Mireille Schreurs, mevrouw Karel De Gucht. Zij had op dat moment een zitting.

Het slachtoffer stelde de diefstal snel vast waarop de dievegge ook gevat kon worden. De iPad en iPhone gaf ze terug, maar ze ontkende dat ze het geld had gestolen.

Het personeel van de rechtbank in Aalst klaagt al langer over de gebrekkige veiligheid in het gebouw. Zo moeten personeel en bezoekers allemaal door dezelfde in- en uitgang omdat er geen personeelsingang is.

LEES OOK: Politierechter bestolen in rechtbank

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen