© Jan Schouteden

Okra Beek krijgt primeur tijdens daguitstap naar Antwerpen

Bree -

Op donderdag 28 april beleefde Okra Beek een primeur. Op deze dag werd namelijk de nieuwe haven Port of Antwerp-Bruges voorgesteld op de internationale persconferentie. Zo'n 47 Okra-leden reisden die dag naar Antwerpen met de bus.

Jan Schouteden

Om 8 uur stipt vertrok de bus richting Antwerpen. "Omdat je files tegenwoordig niet meer kan vermijden, arriveerden we om 10 uur aan het havenhuis", klinkt het bij de Okra-leden. "Daar werden we verwelkomd door havengids Jan. Door van de internationale belangstelling kon het havenhuis niet bezocht worden, maar dat werd dubbel gecompenseerd door een bezoek in een haventerminal. Na de nodige uitleg over de geschiedenis van het havenhuis slalomde buschauffeur Carlo ons tussen de duizenden containers langs de grootste suiker-, koffie-, chocolade-, kunstmest- en fruithaven van Europa. Het aantal schepen, machines, opgeslagen goederen zowel in hout als metaal, het was echt allemaal indrukwekkend."

Na een driegangenmaaltijd in de speciale en enige overgebleven Gaarkeuken, waar directieleden, dokwerkers en havenarbeiders elkaar ontmoeten, werd het bezoek verder gezet. "Tijdens en na het diner werd onze groep gevraagd om te figureren bij de fotoshoot van Elexir d’Anvers. Wat een happening! Na deze maaltijd mochten we op de verdere rit met onze eigen ogen de exponentiële groei van deze haven vaststellen, zeker nu De Port of Antwerp-Bruges de grootste exporthaven voor overslag van voertuigen en de belangrijkste petrochemische hub van Europa is geworden. Deze dag werd Vlaamse economische geschiedenis geschreven en wij mochten op afstand getuigen zijn van dit huwelijk. Zo konden we vaststellen dat het vervoer langs het water een nog grotere toekomst zal kennen. Van duurzaamheid gesproken."

Na het bezoek aan het dorpje Lillo, het bezoek aan het Deurgangckdok, Katoennatie genoten de leden nog van koffie en taart in Sint-Anneke. Ook het bolleke en tripel d’Anvers smaakten heerlijk. Rond 20.30 uur werd iedereen veilig afgezet aan de kerk van Beek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer