©  ISOPIX

Drie studenten overleven jacht op storm niet

Drie studenten meteorologie zijn overleden tijdens een jacht op een storm in het Amerikaanse Kansas. Door het stormachtige weer veroorzaakten ze een auto-ongeluk dat geen van hen overleefde.

evdg

Nicholas Nair (20), Gavin Short (19) en Drake Brooks (22) studeerden aan de Universiteit van Oklahoma. Ze volgden er een studie meteorologie. Hun passie voor het weer, werd uiteindelijk hun dood.

De drie jonge mannen waren op weg naar Tonkawa, in het zuiden van Oklahoma, waar ze beelden wilden maken van een storm. Op hun Twitter-accounts zijn video’s te zien van een tornado die over de snelweg raast. Op de terugweg liep het echter mis. Hun wagen slipte door het natte wegdek helemaal naar de buitenste rijstrook en botste tegen de oplegger van een vrachtwagen.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bestuurder van de truck ging voor een controle naar het ziekenhuis maar mocht intussen al terug naar huis, voor de drie jonge mannen kwam echter alle hulp te laat. Zij stierven ter plekke.

De National Weather Service in Norman, Oklahoma, plaatste afgelopen weekend een video op Twitter met een weerballon met de namen van de studenten erop. “Op deze zeer trieste dag in de weergemeenschap dragen we onze ballon op aan Nic, Drake en Gavin”, klinkt het.

Nic, Drake en Gavin op een selfie  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer