©  Shutterstock

Singles doen het maar eens om de vier maanden, maar hoe vaak moet je lakens nu echt verversen?

Groot-Brittannië -

Hoe vaak vervang jij je lakens? Als het meer dan één keer om de vier maanden is, doe je het beter dan de mannelijke singles in Groot-Brittannië.

De Britse experte, Lindsay Browning, geeft antwoord op de vraag hoe vaak lakens nu echt gewassen moeten worden. Volgens haar is het aangewezen om lakens zeker om de twee weken te vervangen, al is om de week nog beter. De reden hiervoor is dat we ‘s nachts veel zweten, maar ook dat we dode huidcellen verliezen. Als die dode huidcellen zich opstapelen, kunnen de mijten in het beddengoed zich ermee voeden. En dat kan dan weer ongemak en huiduitslag veroorzaken.

Toch blijkt uit een Britse studie dat de vrijgezellen aan de overkant van het water niet gesteld zijn op kraaknette lakens. Zeker de mannen niet. De helft van de mannelijke singles zou maar één keer om de vier maanden zijn lakens vervangen. Twaalf procent zou zelfs langer wachten en wast zijn lakens enkel, als hij er toevallig aan denkt. Dat blijkt uit een bevraging van 2250 Britse volwassenen.

Single vrouwen zijn iets hygiënischer. De meerderheid legt om de twee weken nieuw beddengoed op. Opvallend is dat koppels hun lakens elke drie weken verversen. Of dat door de goede invloed van de partner komt, laten we in het midden.

 LS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer