Raf Simons gaat aan de slag bij Calvin Klein

Raf Simons wordt de nieuwe Chief Creative Officer bij Calvin Klein. Dat heeft het modehuis officieel bevestigd. Tot eind vorig jaar was de Belgische ontwerper actief bij Dior.

Het werd al wekenlang gefluisterd en nu is het ook bevestigd: Raf Simons gaat werken voor Calvin Klein. Dat meldt het modehuis via verschillende sociaalnetwerksites. Concreet zal de Belg de functie van Chief Creative Officer op zich nemen.

"Meneer Simons zal de creatieve strategie over de hele collectie van het merk Calvin Klein wereldwijd leiden", luidt het in een mededeling op de Facebookpagina van Calvin Klein. "Hij zal alle aspecten van ontwerp, marketing, communicatie en visuele en creatieve diensten in goeie banen leiden. Zijn eerste collecties verschijnen voor het seizoen herfst 2017."

"De komst van Simons markeert een belangrijk nieuw hoofdstuk voor Calvin Klein", zegt CEO Steve Shiffman. "Het is geleden van de tijd van meneer Klein zelf dat het bedrijf door één creatieve visie werd geleid."

De aanstelling van Simons bij Calvin Klein volgt ruim een half jaar na zijn vertrek bij Dior. Daar was hij sinds april 2012 aan de slag als creatief directeur van de vrouwencollectie. Begin vorige maand meldde het Franse modehuis dat Maria Grazia Chiuri hem in de functie vervangt.

Meest gelezen