Koji Miyoshi. © BELGA

Na vertrek Buta: legt Antwerp Benson en Miyoshi langer vast?

Na Refaelov en Juklerod vorig seizoen vertrekt nu ook Aurelio Buta transfervrij bij Antwerp. De Portugese rechtsback, sinds 2017 bij de Great Old, verlaat de club gratis en tekent voor vier jaar bij Frankfurt. En dus rijst intussen de vraag: wat met Benson en Koji Miyoshi, wiens contract in 2023 afloopt?

dige, dvd

LEES OOK. Aurelio Buta zegt Antwerp na vijf jaar vaarwel: Portugees trekt gratis naar Frankfurt

Benson en Miyoshi (allebei 25) zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Haroun spelers die Antwerp nog ten gelde kan en wil maken. Maar aangezien ze maar een verbintenis tot eind volgend seizoen hebben, is actie nodig. In het geval van Miyoshi is de situatie simpel: komende zomer verlengen of verkopen. Aangezien de Japanse winger dit seizoen deels door blessures weer slechts 1.337 minuten speelde en er nog geen concrete toekomstgesprekken waren, is de kans wel reëel dat het dat laatste wordt. Wil het bestuur hem alsnog houden en een nieuw contract geven, zal het snel moeten handelen.

In het geval van Benson zijn ze op de Bosuil meer relaxed, omdat er nog een optie in zijn contract staat, tot 2024. Maar té relaxed mogen ze niet zijn. De Belgische flankaanvaller, net als Miyoshi bezig aan zijn derde seizoen bij de Great Old, maakte onder Brian Priske een goeie evolutie door en wacht al een tijdje op een voorstel om voor het eerst te verlengen. Er waren eerder al wel verkennende gesprekken, maar meer niet. Brengt sportief directeur Marc Overmars daar op korte termijn verandering in? Want hoe langer er wordt getalmd, hoe minder de speler geneigd zal zijn om nog bij te tekenen. En optie of niet, dat zou nadelig zijn voor zijn toekomstige verkoopwaarde.