©  Gregory Van Gansen

Esperanza Pelt bijt tanden stuk op Erpe-Mere en mist promotie: “Een lesje in karaktervoetbal”

(Voorlopig?) geen promotie voor Pelt. Esperanza beet zaterdagavond in de eindronde haar tanden stuk op het Oost-Vlaamse Erpe-Mere: 3-1. De Noord-Limburgers krijgen wel nog een herkansing, maar van die verliezersronde (met vier) promoveert de winnaar enkel als Moeskroen geen licentie krijgt.

Paul Theeuwen

Pelt kwam zaterdagavond op het kleine veld van Erpe-Mere nooit in zijn spel en kreeg van de veel efficiëntere thuisploeg een lesje in karaktervoetbal. Terwijl men bij de thuisploeg sprak van de beste wedstrijd van het seizoen, was dat bij Pelt het omgekeerde.

Erpe-Mere nam dan ook een vliegende start. Van Den Meersch kreeg te veel ruimte en scoorde al na twee minuten de 1-0. Bij Pelt ging het te traag in de opbouw, maar de bezoekers kwamen toch tot kansen via Meeus (lat) en Ella Ella. Nog vóór de rust dikte de thuisploeg de kloof aan tot 2-0. Na een onterechte corner liet de Peltse verdediging zich onbegrijpelijk rollen in de korte hoek.

De Noord-Limburgers zetten in de tweede periode wel meteen druk en zo geraakte Erpe-Mere amper nog over de middenlijn. Ella Ella kopte de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Pelt bleef aandringen met kansen voor Ella Ella, Meus en Vandenputte, maar de 2-2 viel niet. Meer nog: met een rake counter stelde Matthijs de promotie van Erpe-Mere helemaal veilig.

De teleurstelling bij de honderd meegereisde Pelt-supporters was groot. “Onze ploeg heef te weinig gebracht en geen inzet getoond. Zeker in de eerste helft. Toen kregen wij een lesje in karaktervoetbal. Wij hebben te weinig grinta getoond.”

De promotiekansen van Pelt zijn plots héél klein geworden. Zondag volgt een herkansing op het veld van Overijse. Bij nieuw verlies is Esperanza definitief uitgeschakeld, bij winst volgt nog een duel tegen Turnhout, Torhout, Lille of Diest. De winnaar van die partij promoveert enkel door naar tweede afdeling VV, als Moeskroen geen licentie krijgt voor eerste of tweede.

ERPE-MERE UNITED: Godijn, Delmoitie, Van Dorpe, De Kegel, Lammens (53’ Beeckaert), Tackaert (80’ Kibasa), Matthijs, Van Den Meersch (66’ Hendrickx), Beerens (80’ Piers), Kabera Manzi, Vinck.

ESPERANZA PELT: Swinkels, Van De Kerkhof (61’ Smolders), Adriaans (65’ Chraou), Geebelen, Mulder, Meeus, Bostanci, Palmans, Ponet, Vandenputte, Ella Ella.

DOELPUNTEN: 2’ en 41’ Van Den Meersch 1-0 en 2-0, 46’ Ella Ella 2-1, 63’ Matthijs 3-1.

GELE KAARTEN: Tackaert, De Kegel, Van Dorpe, Vandenputte, Geebelen, Mulder.

SCHEIDSRECHTER: Carrein.