© AFP

“Supergevecht tussen Pacquiao en Khan gaat niet door”

De Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao zal op 23 april dan toch niet vechten tegen de Brit Amir Khan, zoals eind februari werd bekendgemaakt. Dat verklaart Pacquiao’s promotor Bob Arum woensdag in verschillende Amerikaanse media.

Pacquiao en Khan kondigden eind februari het ‘supergevecht’ aan, na een enquête op Twitter. Khan kwam daarin met afstand als populairste volgende tegenstander van Pacquiao naar voren. De kamp zou normaal gezien plaatsvinden in de Verenigde Arabische Emiraten.

“Er is geen deal. Er komt een ander gevecht. Khan zal niet Manny’s volgende tegenstander zijn”, zegt Arum woensdag aan ESPN.

Pacquiao veroverde wereldtitels in zes gewichtsklassen. De 38-jarige Filipijn won vorig jaar in november de WBO-wereldtitel bij de weltergewichten door Jessie Vargas te verslaan. Eerder dat jaar was hij nog gestopt voor zijn politieke carrière. In mei 2015 verloor Pacquiao van de Amerikaan Floyd Mayweather in het ‘duurste’ boksgevecht ooit. Het laatste gevecht van Khan was in mei 2016, toen de Mexicaan Canelo Alvarez hem knock-out sloeg.

# Belga context ## Related picture(s) [FILES - PHILIPPINES - BOX - PACQUIAO]

## Related article(s) [Pacquiao en Khan sluiten akkoord over boks...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer