©  Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:  
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Ooit aan de slag bij Ford, nu tot diaken gewijd

Genk -

In een volle Sint-Martinuskerk werd de zestigjarige Filip Slegers door mgr. Hoogmartens tot diaken gewijd. Een belangrijke nieuwe wending in het leven van deze voormalige verantwoordelijke in de wielenfabriek van Ford Genk.

Jef Gabriels

Filip Slegers - zoon van Val, ooit Genks OCMW-voorzitter - was van jongs af erg actief in het plaatselijke verenigingsleven, bij de misdienaars en als chiroleider. Later ook in de parochiale werking, als volwassenbegeleider van de chiro maar ook als lid van het zangkoor InCantatio. Intussen bouwde hij zijn beroepsloopbaan uit bij Ford. Toen tien jaar geleden Ford aankondigde dat de deuren in Genk gesloten werden, bleef hij niet bij de pakken zitten en stapte hij over naar het onderwijs, waar hij technische vakken en engineering onderwees in het Beringse Spectrumcollege. Zijn engagement in de Genkse samenleving zette hij echter ongebreideld voort.

Steunpilaar

Zondag was voor hem de grote dag. Na vier jaar opleiding wijdde bisschop Hoogmartens hem door handoplegging tot diaken, waardoor hij o.a. gebedsdiensten kan leiden en een aantal sacramenten mag toedienen. Alle plaatsen in de Genkse Martinuskerk werden ingenomen door talrijke Genkse gelovigen, maar ook door de grote groep chirojongens van Sint-Gerolf.Zijn voordracht tot diaken werd publiek voorgesteld door Korneel Schepers, hoofdleider van de chiro, Erik Vranken, directeur van het Spectrumcollege en Myriam François namens de parochie. Filip werd door hen belicht als steunpilaar in het verenigingsleven, als begripvol leerkracht en als een man die zeer actief is in de parochie. Een erg pakkend moment tijdens de wijding was toen Filip na zijn wijding gefeliciteerd werd door zijn echtgenote Kristel en zijn vijf kinderen, die voluit achter hem staan..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer