©  EPA-EFE

Verdachte van schietpartij in Nederlandse zorgboerderij blijft aangehouden

De 38-jarige man die vrijdag werd opgepakt na een schietpartij in een zorgboerderij in Alblasserdam, in de buurt van de Nederlandse havenstad Rotterdam, blijft zeker veertien dagen langer vastzitten. Dit is maandag bekendgemaakt door het Nederlands parket. De man wordt verdacht van het doodschieten van twee mensen in de zorgboerderij en het doden van een man in het Zeeuwse Vlissingen. Volgens justitie heeft de man inmiddels meerdere verklaringen afgelegd.

Bron: BELGA

De verdachte, die door verschillende Nederlandse media geïdentificeerd wordt als John S., opende vrijdag het vuur in zorgboerderij Tro Tardi. Hierdoor kwamen een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje om het leven. Een 12-jarige jongen en een 20-jarige vrouw zijn ernstig gewond geraakt. Zij verblijven maandag nog steeds in het ziekenhuis.

Na de gebeurtenissen in de zorgboerderij raakte bekend dat S. ook verdacht wordt van het doden van een 60-jarige man in Vlissingen. Het lichaam van het slachtoffer werd op 4 mei aangetroffen in zijn winkel in de Sint Jacobsstraat.

De verdachte, die in het verleden cliënt is geweest in de zorgboerderij, heeft in een mail aan het televisieprogramma RTL Boulevard geschreven dat de winkelier in Vlissingen een toevallig slachtoffer is geweest. Hij zou zijn wapen hebben willen “testen”. In totaal zouden twee mails naar RTL Boulevard zijn verstuurd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer