©  AP

Tesla sleept ingenieur voor de rechter wegens diefstal van bedrijfsgeheimen over supercomputer

Tesla klaagt een voormalige ingenieur Alexander Yatskov aan omdat hij “confidentiële en sterk bewaakte informatie” over de technologie van de supercomputer van het bedrijf zou gestolen hebben. Dat meldt Bloomberg. Volgens de aanklacht heeft Yatskov die informatie gedownload op zijn persoonlijke toestellen en weigerde hij die terug te geven.

Bron: bloomberg

De ingenieur ging in januari aan de slag bij Tesla om er te werken aan het koelingssysteem van de supercomputer, die ook de naam Dojo Project draagt. Dat project omvat de technologie dat data verwerkt waarmee de zelfrijdende auto’s van Tesla getraind worden.

Volgens het bedrijf moeten alle ingenieurs een geheimhoudingsverklaring ondertekenen die hen verbiedt informatie openbaar te maken, maar die ook verbiedt vertrouwde info over Dojo op te slaan op persoonlijke toestellen. Volgens Tesla heeft Yatskov die verklaring dus verbroken. Volgens het bedrijf heeft Yatskov ook geheime info naar zijn persoonlijk e-mailadres gestuurd.

Tesla zou de man er op hebben aangesproken en hem gevraagd hebben om zijn toestellen in te leveren. Volgens het bedrijf bracht hij een andere laptop binnen waar de gevoelige informatie niet op stond. Op 2 mei nam Yatskov ontslag.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer