Politie treft extreem verwaarloosde dieren aan bij man in Hasselt: 408 duiven en een pony

Bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zijn maar liefst 409 extreem verwaarloosde dieren binnengebracht. Het gaat om 408 duiven en een pony. De politie trof de dieren allemaal aan bij een particulier in Hasselt.  

De graatmagere duiven zaten opgesloten in koterijen en hadden geen druppel water. "De pony had hoeven die niet verzorgd waren en intussen waren uitgegroeid tot skilatten", zegt Rudy Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. "Het dier had ook een kwetsuur aan zijn oog die niet behandeld was."

Verzamelwoede

Het is niet de eerste keer dat er bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zoveel dieren tegelijk worden opgevangen. Rudy Oyen wijt het aan de verzamelwoede die sommige mensen hebben. "Wat deze man bezielde om zoveel dieren te houden, weten we niet. Hij was niet in staat om voor 10 duiven te zorgen, laat staan voor 408 duiven".

Sterkste vogelsoort

De meeste duiven stellen het intussen al wat beter. Duiven zijn volgens Oyen "de sterkste vogelsoort op aarde". De pony zal wellicht het oog dat niet verzorgd was, verliezen. 

Meest gelezen