© Bart Van den Langenbergh

Bewakingscamera brengt dief duidelijk in beeld: “Het was mijn dubbelganger”

Mol -

Een 53-jarige man riskeert een celstraf van acht maanden voor een diefstal. Op camerabeelden was te zien hoe hij zonder betalen een kettingzaag stal. Hij beweerde aan de politie dat het zijn dubbelganger was. De man werd eerder al drie keer voor diefstallen veroordeeld.

“De camerabeelden waren heel duidelijk: je ziet een man de zaak buiten stappen met een kettingzaag onder de arm, zonder de kassa te passeren. De man stapt in zijn auto en rijdt weg”, vertelde de openbare aanklager in de rechtbank over de feiten van maart vorig jaar.

De dief werd al snel ontmaskerd als B.V.H. uit Mol. De man werd geconfronteerd met de beelden, en erkende dat het zijn auto was waarmee de dief wegreed. “Ook gaf hij toe dat hij die dag in de winkel was geweest. Maar dat hij de dief was, ontkende hij. Hij beweerde dat het een dubbelganger was”, klonk het. V.H. werd al drie keer veroordeeld voor diefstal en kreeg onder andere al twintig maanden celstraf onder voorwaarden. Dit keer riskeert hij acht maanden effectief.

Opwelling

“Hij pleegde de diefstal in een opwelling”, zei zijn raadsman. “Hij had meteen spijt, en heeft zich bij de winkeleigenaar verontschuldigd. Hij kocht zelfs nog voor 1.200 euro goederen uit schuldgevoel.” Ze vroeg de rechter de beklaagde nog een kans te geven en een straf met probatieuitstel op te leggen.

Ook de man zelf uitte zijn spijt tegenover de rechter. “Al van zodra ik in de auto zat, dacht ik: waarom doe ik dat toch? Ik weet niet waarom ik over die dubbelganger begon. Ik was te verbouwereerd. Ik besef dat ik me moet laten behandelen”, zei hij. Vonnis op 14 juni. (brip)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen