Themabeeld. ©  Peter Hilz

Grote verkeershinder op Antwerpse Ring door ongeval richting Nederland

Een verkeersongeval met drie voertuigen leidt woensdagnamiddag tot grote verkeershinder op de Antwerpse Ring in de richting van Nederland. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

blg
Bron: BELGA

Het ongeval deed zich rond 12.45 uur voor ter hoogte van Antwerpen-Centrum. Een vrachtwagen reed in op een bestelwagen die in de file stond. De bestelwagen botste daardoor op zijn beurt tegen een andere vrachtwagen.

“Drie van de vier rijstroken moesten worden afgesloten door het ongeval”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Sinds 13.15 uur kon één rijstrook worden vrijgegeven, maar er zijn dus nog altijd twee rijstroken versperd.

“Dat heeft geleid tot een lange file, die al start op de E17 ter hoogte van Haasdonk, 7 à 8 kilometer verderop”, zegt Bruyninckx. “Het verkeer verloopt stapvoets. Er moet ruim een uur worden aangeschoven.”

Het is niet duidelijk hoe lang de verkeersproblemen nog zullen duren. “Maar er moeten nog voertuigen getakeld worden. Ook daarna zal de hinder nog niet meteen verdwijnen”, aldus Bruyninckx. Het verkeer op lange afstand krijgt intussen het advies om de omgeving van de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel in de mate van het mogelijke te mijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER