Coely is terug met nieuwe single "Run it up": "Je moet ervoor gaan, it's now or never"

De Belgische rapster Coely stelt vandaag haar nieuwe single "Run it up" voor. Het is de eerste nieuwe muziek die ze deelt na haar succesvolle debuutalbum "Different waters", dat uitkwam in 2017. In de tussentijd ging ze op zoek naar zichzelf en werd ze mama. "Het is een energiek nummer dat zegt dat je geen tijd hebt om stil te staan", vertelde ze vanochtend op radiozenders StuBru en MNM. 

Coely legde vanochtend op StuBru en MNM uit dat ze zichzelf na haar debuutalbum "Different waters" moest heruitvinden. "Ik moest uitzoeken wie de 28-jarige Coely is en wat ze wou. Die zoektocht was heel leuk, maar soms ook moeilijk. Toen ik uiteindelijk klaar was, wou ik binnenkomen met een banger. Maar er was ook corona. En nu is er de nieuwe single "Run it up"."

Coely scoorde met singles als "Don’t care" en "Celebrate". Ze werd ook gevraagd om het voorprogramma te spelen van onder anderen Kendrick Lamar en Kanye West. In 2017 won ze  2 MIA’s (in de categorieën "Urban" en "Solo Vrouw") en kreeg ze een Ultima (de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap).  Ze was vorig jaar te zien in de Canvasreeks "She's lost in music", waarin ze met Isolde Lasoen ook al praatte over de zoektocht naar zichzelf in haar muziek. 

Het feit dat ze vorig jaar moeder geworden is, heeft ook invloed gehad op haar nieuwe muziek en op haar carrière. "Mama zijn brengt een andere energie en vibe met zich mee. Ik voel meer verantwoordelijkheid en heb geen tijd meer om te spelen. Het is soms niet gemakkelijk om zowel te werken en moeder te zijn, maar al bij al komt het altijd goed."

""Run it up" wil eigenlijk gewoon zeggen: ervoor gaan. It’s now or never. Het is een heel energiek nummer dat zegt dat je geen tijd hebt om stil te staan. Ik ben degene die het werk moet doen.  Niemand anders gaat het doen voor mij. Ik moet er staan en ervoor zorgen dat alles goed komt en dat ik recht op mijn doel af ga. Dat gaat niet als je slabakt. Dus: let's go."

Bekijk het volledige gesprek met Coely bij MNM:

Videospeler inladen...

Videoclip is van Anthony Nti: "Ik wilde altijd al met hem samenwerken"

De videoclip voor de nieuwe song, die vanavond om 18 uur gelanceerd wordt op YouTube, werd geregisseerd door Anthony Nti. Hij veroverde onlangs een plek in de gerenommeerde "Forbes 30 under 30"-lijst en je kent hem misschien ook van zijn deelname aan "De slimste mens ter wereld". Met zijn kortfilm "Da yie" stond hij in 2019 op de longlist voor de Oscar voor beste kortfilm, maar hij haalde de nominatie net niet binnen. 

Eerder deze week deelde Coely al een fragment uit de clip op haar Instagramaccount: 

Nti laat zich niet graag in één hokje duwen: hij maakt niet alleen films, maar ook videoclips voor verschillende bevriende artiesten, onder wie TheColorGrey en nu dus ook Coely. 

"De clip barst van de energie", vertelt Coely. "Ik ben altijd al fan geweest van Anthony en wou heel graag samenwerken. Het resultaat mag er zeker zijn. Zijn visie is echt insane. Hij is zo getalenteerd en ik ben zo trots op hem."

Coely staat deze zomer op festivals zoals Cactus Festival, Lokerse Feesten, Jazz Middelheim en Pukkelpop. 

Beluister hier de nieuwe single "Run it up": 

Meest gelezen