©  AP

Juwelen van koningin Elizabeth tentoongesteld ter ere van haar platina regeringsjubileum

Ter ere van het jubileum van de Britse koningin worden enkele van haar bekendste sieraden tentoongesteld in verschillende residenties van de Queen. Dat heeft de Royal Collection Trust, die de koninklijke verzamelingen beheert, donderdag bekendgemaakt. Dit jaar zit koningin Elizabeth II zeventig jaar op de Britse troon.

Bron: BELGA

Vanaf 22 juli is bijvoorbeeld haar met 1.333 diamanten bezette tiara te bewonderen in Buckingham Palace. Elizabeth draagt deze tiara meestal op weg naar de traditionele opening van het parlement. Dit jaar was ze daar echter niet wegens gezondheidsredenen. Haar zoon Charles was dinsdag in haar plaats aanwezig om de troonrede uit te spreken. 

Daarnaast is ook de beroemde Delhi Durbar-halsketting, waarin de grootste diamant ter wereld in verwerk is, te zien in het paleis in Londen. In Windsor Castle zullen verschillende broches en het koningsgewaad worden tentoongesteld. De outfits die de Queen Elizabeth droeg tijdens haar zilveren, gouden en diamanten jubileum zijn te zien in het Holyrood Palace in het Schotse Edinburgh.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer