(themabeeld) ©  Shutterstock

Belgische fietsers mogelijk opzettelijk aangereden in Nederland: twee wielertoeristen gewond

Twee Belgische wielertoeristen zijn in het Nederlandse Bavel gewond geraakt, doordat ze mogelijk opzettelijk zijn aangereden. De automobilist is doorgereden, bevestigt een woordvoerder van de politie een bericht in Nederlandse media. De bestuurder is intussen ook al geïdentificeerd.

mtm
Bron: BELGA

Het ongeval gebeurde zondag rond 9.30 uur op de Gilzeweg, toen een groep van zestien Belgische renners op de rijbaan reed in plaats van op het fietspad. Volgens de politie raakte de automobilist daardoor vermoedelijk geïrriteerd, waarop die hevig toeterde bij het passeren van de groep. Bij het terugsturen naar rechts heeft de bestuurder mogelijk de twee fietsers geraakt, aldus de woordvoerder. Ze verklaren dat ze opzettelijk zijn aangereden, maar volgens de politie moet nog blijken wat er precies is gebeurd.

Een 72-jarige man is met een breuk, schaafwonden en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere renner raakte lichtgewond.

De politie weet inmiddels aan de hand van camerabeelden uit de omgeving wie de bestuurder is van de auto, een zwarte Volkswagen Up. Hij wordt verzocht zich te melden op het politiebureau, meldt het via Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer