© Lumecore/Toon Grobet

Open Wervendag lokte bijna 200.000 fysieke en virtuele bezoekers

Bijna 200.000 mensen hebben fysiek of virtueel deelgenomen aan de Open Wervendag. De Confederatie Bouw, die achter het initiatief zit, spreekt met 54.000 fysieke en 141.000 virtuele bezoekers over een "zeer succesvolle editie".

Er waren alles samen ruim 90 werven opengesteld voor het grote publiek - gaande van grote infrastructuurwerken als de Oosterweel en de sluis van Terneuzen tot werven van energiezuinige woningen en wijken. Thema van de vijftiende editie was energetische renovatie, betaalbaarheid van wonen en herbestemming van panden.

"Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in onze sector, zo geven de erg hoge digitale en fysieke bezoeken aan. Die 200.000 bezoekers konden genieten van de diversiteit aan werven en de klimaatoplossingen die onze sector aanbiedt", concludeert een tevreden Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

In 2020 werd de Open Wervendag als gevolg van de coronacrisis nog afgelast, en in 2021 waren de werven enkel virtueel te bezoeken van achter het computerscherm.

Meest gelezen