De pasgeboren Nena Tans kreeg de primeur bij het geboorteloket.  © Dirk Roefflaer

Geboorteloket in az Vesalius: ouders kunnen baby voortaan in ziekenhuis inschrijven bij gemeente

Tongeren -

Vanaf nu kan je de geboorte van je kind ook aangeven via het geboorteloket in het ziekenhuis az Vesalius. Twee voormiddagen in de week houdt een ambtenaar van de burgerlijke stand zitdag op de afdeling Materniteit.

Ouders kunnen voortaan tijdens hun verblijf in het ziekenhuis hun pasgeborene bij de gemeente aangeven via het geboorteloket op de afdeling Materniteit van az Vesalius. Een medewerker van de dienst Burgerlijke Stand zal op maandag en donderdag van 10 tot 12 uur fysiek aanwezig zijn om de aangifte digitaal uit te voeren. “Op deze manier moeten ouders niet meer naar het administratie centrum komen in een periode waarin zowel de ouders als de baby alle rust kunnen gebruiken”, zegt burgemeester Patrick Dewael.

“Het aantal geboortes in Tongeren blijft redelijk constant. In 2019 waren het er 549, in 2020 zaten we op 517 en vorig jaar klopten we af op 537. Dit geboorteloket is een extra dienstverlening die we willen bieden aan jonge ouders”, aldus Steve Hoste, voorzitter Raad van Bestuur az Vesalius.

De pasgeboren Nena Tans kreeg de primeur bij het geboorteloket. Ouders Jeroen Tans en Anke Noben uit Riemst vonden het alvast heel erg gemakkelijk. “Het is een fijn initiatief, want bij onze eerste dochter moest mijn man wel nog bij het gemeentehuis langsgaan”, vertelt mama Anke.(diro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer