Zorgbedrijf ADO Icarus trekt collectief ontslag weer in

© ISOPIX

Het collectief ontslag bij het zorgbedrijf ADO Icarus is opnieuw ingetrokken. Dat heeft de vzw donderdag meegedeeld. De beslissing werd genomen tijdens een overleg op het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).

De vzw ADO Icarus, een zorgbedrijf voor mensen met een handicap, had donderdag de intentie bekendgemaakt om ongeveer 50 (31,5 voltijdse banen) van de 271 jobs te schrappen. Volgens de socialistische bediendebond BBTK zou het meteen om het eerste collectief ontslag in de gehandicaptensector gaan.

Maar donderdagvoormiddag vond op het kabinet van minister Vandeurzen overleg plaats met ADO Icarus, de werkgeversorganisatie SOM en met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Daar is beslist om de intentie tot collectief ontslag opnieuw in te trekken, zo deelt het zorgbedrijf mee. Ook het kabinet-Vandeurzen bevestigt die informatie.

Het intrekken van die intentie wil nog niet zeggen dat er geen jobs meer kunnen verdwijnen bij de instelling, al zal de impact wellicht minder zwaar zijn.

Over de exacte gevolgen voor de werkgelegenheid bestaat nog geen duidelijkheid. “Er is afgesproken om de volgende dagen intensief overleg te plegen om tot een oplossing te komen”, is het enige dat Stephanie Hauben, communicatieverantwoordelijke van het zorgbedrijf, daarover kan zeggen. Ook een precieze termijn voor de afhandeling van die gesprekken kon niet worden meegedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen