© rr

Overvaller apotheek opgepakt in Wallonië

De overvaller die op 3 februari toesloeg in een apotheek in de Provincietraat in Duffel, is aangehouden. De man, een 45-jarige uit Sint-Katelijne-Waver, werd opgepakt bij een gelijkaardige overval op een apotheek in Gembloux.

il

De overvaller sloeg op vrijdag 3 februari kort na de middag toe in de een apotheek in Duffel. De beide zaakvoerders, een stagiaire en een klant waren op dat ogenblik in de apotheek aanwezig.

De overvaller nam de aanwezige klant vast en bedreigde haar met een pistool. Vervolgens eiste hij geld uit de kassa en ook bepaalde medicatie. Het geld en de medicijnen werden aan hem overhandigd, waarna de dader wegvluchtte. Bij de overval raakte niemand gewond.

Gembloux

Op maandag 13 februari gebeurde een gelijkaardige overval op een apotheek in Gembloux. De lokale politie van Orneau-Mehaigne kon vlak na de feiten een verdachte oppakken, een 45-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver. Hij werd door de onderzoeksrechter in Namen aangehouden.

Wegens de gelijkenissen met de overval in Duffel, beval de Mechelse onderzoeksrechter een huiszoeking in de woning van de verdachte in Sint-Katelijne-Waver. Tijdens deze huiszoeking werden effectief zaken aangetroffen die in verband kunnen worden gebracht met de overval in Duffel.

De lokale recherche van de politiezone BODUKAP zet het onderzoek verder. De verdachte blijft intussen aangehouden en verblijft in de gevangenis van Namen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER