Videospeler inladen...

Toegangspoort van kerkhof in Erpe valt om, "laatste buien in Vlaanderen, morgen nieuwe onweerszone" 

Na een periode met mooi weer trekt vandaag een onweerszone over ons land. In Vlaanderen zijn de buien zo goed als voorbij, al hebben hevige buien en onweer op verschillende plaatsen schade veroorzaakt. Morgen volgt nog meer onweer en nog meer regen. 

OPROEP
Heb je beelden van het noodweer dan kan je ons die bezorgen via oproep@vrtnws.be. Vermeld er zeker bij waar de beelden gemaakt zijn. 

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

BEKIJK - Weerman Bram waarschuwt: "Morgen kan de wind tijdens de felle buien schade veroorzaken in heel het land"

Videospeler inladen...

BEKIJK - Bliksem richt ravage aan in verschillende huizen

Videospeler inladen...

BEKIJK - Overzicht van de schade die de onweerszone heeft aangericht uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

BEKIJK: Ook centrum Halle werd getroffen door wateroverlast

De Basiliekstraat in Halle stond deze namiddag even onder water, iets wat wel vaker voorkomt in de bekende winkelstraat. 

Geen doorgaand verkeer mogelijk in Michelbeke als gevolg van noodweer

Ook Michelbeke, een deelgemeente van Brakel in Oost-Vlaanderen, is getroffen door het noodweer. De hevige regenval spoelde de aarde van de akkers langs de Lepelstraat richting het dorp. In de Guido Gezellestraat lag al snel een modderlaag van 30 centimeter. Ook de Groenstraat werd herschapen tot een modderbrij.

De brandweer en medewerkers van de gemeente zijn bezig met de schoonmaak van de straten. Op dit moment is er geen doorgaand verkeer mogelijk in het dorp. 

Antwerpen: vooral meldingen van wateroverlast in straten en kelders

De brandweerzone Antwerpen heeft tot nu zo'n 94 oproepen gekregen. De meeste daarvan zijn intussen afgewerkt. 

Het ging vooral om meldingen van wateroverlast in straten en kelders. Er zijn nauwelijks schadegevallen door de wind. Hier en daar kwam wel een dakpan of een regenpijp los.

Limburg: noodweer trok vooral over het noorden van provincie, overlast eerder beperkt

In Limburg trof het noodweer vooral het noorden van de provincie. Daar kwamen er net geen 40 oproepen binnen bij de brandweer.  Zeven daken raakten beschadigd, in Bree, Pelt en Lommel. Voor de rest gingen de meldingen vooral over omgewaaide bomen. 

In het zuidwesten van Limburg waren er een 10-tal oproepen. Het ging vooral om omgewaaide bomen en weggewaaide dakpannen. In de buurt van Tongeren waren er enkele meldingen voor waterloverlast.

In het oosten van Limburg waren er tot nu een 8-tal oproepen, vooral voor bomen en loshangende elementen. Al bij al bleef de overlast in Limburg beperkt. 

BEKIJK: Dak van Albert Heijn in Westmalle begeeft het, winkel gesloten

Het dak van supermarkt Albert Heijn aan de Antwerpsesteenweg in Westmalle heeft het begeven. De dakconstructie is in een V-vorm gebouwd. Al het water loopt naar het midden van het dak.

Dakpanelen zijn over de volledige breedte van de winkel naar beneden gevallen. De winkel staat onder water. Gekoelde producten worden door medewerkers uit de koelkasten gehaald. De winkel is gesloten als gevolg van de wateroverlast.

Videospeler inladen...

140 kilometer file tijdens hoogtepunt noodweer tussen 13 en 14 uur

De hevige regen van deze namiddag heeft op verschillende plaatsen verkeershinder veroorzaakt. Op het hoogtepunt van het noodweer, tussen 13 en 14 uur, stond er op de hoofdwegen in Vlaanderen zo'n 140 kilometer file, wat uitzonderlijk is rond dat tijdstip, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Onder meer op de E40 in de regio Aalst gingen heel wat autobestuurders op de pechstrook staan omdat ze het te gevaarlijk vonden om verder te rijden. Er waren ook heel wat - eerder kleine - incidenten.

Op verschillende plaatsen bleef het water een tijdlang op het wegdek staan. Dat was onder meer het geval in Boom op de A12 in de omgeving van de Rupeltunnel, aan Leonard in de aansluiting tussen de Brusselse binnenring en de E411 naar Namen en ook nog op de Brusselse buitenring in Wezembeek-Oppem. Intussen zijn de meeste problemen alweer opgelost. 

Weerman Bram: "Laatste buien in Antwerpen en Limburg"

De laatste buien van de dag vallen momenteel in Antwerpen en Limburg, meldt onze weerman Bram Verbruggen. Vanavond en vannacht blijft het droog in Vlaanderen, in Wallonië zijn er wel nog buien mogelijk. Morgen in de loop van de voormiddag krijgen we een nieuwe onweers- en regenzone over ons heen en dat urenlang. Ook zware windstoten en hagel zijn mogelijk, lokaal is er kans op wateroverlast.

Bekijk hier het weerbericht van 13 uur:

Videospeler inladen...

Meest gelezen