Luc Huyghe en zijn vrouw Kathleen. “Ik begrijp er niets van. Erg groot is ons bedrijf niet. We hebben 25 paarden en 200 varkens. In 2013 hebben we nog een nieuwe stal in gebruik genomen die emissiearm is.”
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Huyghe en zijn vrouw Kathleen. “Ik begrijp er niets van. Erg groot is ons bedrijf niet. We hebben 25 paarden en 200 varkens. In 2013 hebben we nog een nieuwe stal in gebruik genomen die emissiearm is.” © Wouter Van Vooren

Huidige regeringspartijen zijn zelf verantwoordelijk voor knoeiboel in stikstofdossier: “Plots zijn wij piekbelasters”

Vorig jaar oranje, nu plots rood. Hoe meer details er uitlekken over de lijst van rode landbouwbedrijven, hoe duidelijker het wordt dat het een knoeiboel is. De huidige regeringspartijen kunnen dat enkel zichzelf verwijten.

28 reacties

  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    De varkensboeren kunnen terug uitvoeren ipv aan de nodige aantallen te werken van varkens. Dus stikstof barst terug los of hoe meer varkens (echte) hoe beter.
  • Chris Verberne

    2 jaar geleden
    Diegenen die de boeren stikstof en nutraten verwijten, mogen hun niet-electrische auto en verwarming aan de kant laten staan. Vele landbouwers hebben wel degelijk hun installaties aangepast en dure investeringen gedaan. Zelf ben ik geen landbouwer maar ik heb wel genoeg verstand om te weten dat we deze mensen broodnodig hebben.
  • Louis Momme

    2 jaar geleden
    CD&V was de partij van de boeren. Nu moeten we ons voedsel in Rusland en Oekraïne halen. Om je dood te ergeren die politiekers. Laat onze boeren met en wees blij dat ze er zijn !
  • Lucien Switten

    2 jaar geleden
    Wat een geklungel!
  • jan boden

    2 jaar geleden
    De cd&v heeft nooit haar verantwoordelijkheid opgenomen in dit dossier en nu mogen de boeren het uitzweten. Nooit meer cd&v in de regering en het liefst ook nooit meer de open VLD.