Buren reageren op gewelddadig overlijden in Sint-Pieters-Leeuw: “We hoorden discussies en geklop op tafels of muren”

Sint-Pieters-LeeuwEr hangt nog een waas van mysterie rond de moord die dinsdagochtend gepleegd werd in een appartement langs de Joseph Depauwstraat. Een 27-jarige Brusselaar werd er met een mes om het leven gebracht door G.H. (27), bewoner van de flat. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. “Mijn dochtertje is zelfs wakker geworden van het kabaal”, zegt een buurvrouw.

  1. MIJN DORP: Het Bogaarden van Dennis Van de Moortel, bestuurslid van het dorpscomité: “Heb me als ingeweken Zelenaar goed geïntegreerd”
    PREMIUM

    MIJN DORP: Het Bogaarden van Dennis Van de Moortel, bestuurs­lid van het dorpsco­mité: “Heb me als ingeweken Zelenaar goed geïnte­greerd”

    Bogaarden is een idyllisch stukje Pajottenland, waar je midden in het groen kan genieten van de rust. Als wij op donderdagvoormiddag door het dorp lopen is het er op wat fluitende vogels na muisstil. En zo is het meestal in Bogaarden, behalve tijdens de dorpsfeesten eind juli. Want die driedaagse is voor het rustige dorpje het hoogtepunt van het jaar. Dennis Van de Moortel (33) is afkomstig uit Zele, maar de liefde bracht hem naar het Pajottenland. Intussen woont hij acht jaar in Bogaarden en is hij bestuurslid van het dorpscomité dat de dorpsfeesten organiseert: “Ik woonde hier maar pas en ik stond al mee te helpen achter de kassa bij de dorpsfeesten. Sindsdien ben ik er continu mee bezig.”
    Bogaarden