Brandweer Turnhout rukt uit voor oververhit seksspeeltje

De brandweer van hulpverleningszone Taxandria kreeg vanochtend een bijzondere oproep. De bewoonster van een appartement in Turnhout merkte een brandgeur op, maar kon naar eigen zeggen de oorzaak niet achterhalen. De brandweer kwam ter plaatse en ontdekte na wat speurwerk een oververhitte vibrator in een kast. Er raakte niemand gewond en er werd geen schade veroorzaakt.

ā€œIk heb veel ervaring in interventies, maar dit heb ik nog niet meegemaaktā€, zegt officier Nick Eelen van hulpverleningszone Taxandria. Zijn ploeg werd vanochtend opgeroepen voor een brand in een appartementsgebouw in Turnhout. Toen ze arriveerden, vonden ze geen vuur of rook, maar namen ze wel een brandgeur waar.

Siliconen

Om te achterhalen waar de geur vandaan kwam, zetten ze een warmtebeeldcamera in. Die leidde hen naar een kast, waarin ze een overhitte vibrator aantroffen. De bewoonster reageerde volgens Eelen verrast. "ā€˜Oei, wat is dat hierā€™, zei ze. (lacht) De vibrator lag op een houten kistje en hing niet aan de lader, al voelde die eveneens warm aan. Wat er precies is gebeurd, daar hebben we het raden naar, maar op een bepaald moment is er alleszins kortsluiting in de batterij van de vibrator ontstaan.ā€

Toen de brandweer het speeltje vond, was de buitenkant helemaal gesmolten. ā€œIn principe smelten simpelweg de siliconen en is het klaar, maar als zoā€™n toestel op een brandbare plek ligt ā€“ zoals in dit geval een kistje van hout ā€“ zou er wel brandgevaar kunnen zijn.ā€ De lader uit het stopcontact trekken als je van huis bent, en verder de boel goed in de gaten houden, is volgens officier Eelen de boodschap.

Meest gelezen