Strandgangers in De Haan
Volledig scherm
Strandgangers in De Haan © Florian Van Eenoo / Photo News

Bijna vertienvoudiging van buitenlandse toeristische boekingen in Vlaanderen na coronadal

De toeristische sector klimt stilaan uit een diep coronadal. Zo was er dit voorjaar een bijna vertienvoudiging van het aantal boekingen door buitenlandse toeristen in Vlaanderen in vergelijking met 2019.  Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA) recentelijk opvroeg bij Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

  1. “Hopelijk vinden we het huis niet leeg terug”: vermoorde Laura Trappeniers maakte zich volgens vriendin zorgen over huurder die naast haar woonde
    Play
    UPDATE
    8

    “Hopelijk vinden we het huis niet leeg terug”: vermoorde Laura Trappe­niers maakte zich volgens vriendin zorgen over huurder die naast haar woonde

    Na de gruwelijke vondst op Tenerife van het verminkte lijk van Laura Trappeniers (66) staat de politie op het Canarische eiland voor een mysterie. Misschien kan een van haar vriendinnen echter wel voor een doorbraak zorgen. Volgens haar maakte onze landgenote zich zorgen over de huurder die in het pand ernaast woonde. “Hopelijk vinden we het huis niet leeg terug”, zou ze zelfs gezegd hebben.
  2. “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschikking Poetins regering worden nu wel heel concreet
    PREMIUM
    11

    “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschik­king Poetins regering worden nu wel heel concreet

    Dinsdag legt Vladimir Poetin de eed af voor zijn vijfde ambtstermijn als Russisch president. Verwacht wordt dat hij een aantal herschikkingen doorvoert in zijn regering. Zo zwellen de geruchten aan dat zijn twee bekendste ministers — die van Defensie en Buitenlandse Zaken — worden vervangen. En voor beide functies circuleert ook al een naam. Wie zijn die potentiële opvolgers? En wat zouden zij betekenen voor het beleid? Van eentje schreven we eerder al dat Oekraïne er niet beter af mee is. En de andere werd zowaar geboren aan het huidige front.