© BFM

© BFM

© BFM

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Brand waarbij terminaal zieke man omkwam ontstaan aan ziekenhuisbed

Bij een woningbrand in Boom is dinsdagavond een 55-jarige man om het leven gekomen. De zoon probeerde tevergeefs zijn vader nog te redden. Het slachtoffer leed aan een slepende ziekte en was hulpbehoevend.

JaTi, svh

Naaste buren in de Hugo Verrieststraat hoorden de bewoner dinsdagavond om hulp roepen. “Zij wisten dan dat ze de zoon van de man moesten bellen, wat ze ook nu deden. Hij zorgde voor zijn vader”, zegt burgemeester Jeroen Baert van Boom.

Toen de zoon ter plaatse kwam en de voordeur opende, merkte hij meteen dat er brand was uitgebroken. Tot twee keer toe probeerde de dertiger de brandende woning binnen te geraken, maar door de vlammen en de hitte bleek dat onbegonnen werk.

Iets later trof de brandweer in de woonkamer het levenloze lichaam van het slachtoffer aan. Hij was terminaal ziek en lag aan een ziekenhuisbed gekluisterd. "De brand is ontstaan in de motor van het elektrische ziekenhuisbed", zegt Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket woensdag.

De woning raakte zwaar beschadigd bij de brand. Zo is het plafond ingestort. Daar is het huis tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Eerder op de avond was er ook al een zware brand en ontploffing in Merksem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER