©  EPA-EFE

ROLAND GARROS. Greet Minnen knokt zich naar kwartfinales dubbelspel, twee Russinnen bij laatst acht in het enkel

Greet Minnen heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Bron: BELGA

Minnen versloeg in de derde ronde (achtste finales) op het Parijse gravel aan de zijde van de Hongaarse Anna Bondar de Poolse Alicja Rosolska en Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe in drie sets: 6-7 (4/7), 7-5 en 7-5. De partij duurde 2 uur en 44 minuten. In de kwartfinales wachten de Tsjechische Lucie Hradecka en Indiase Sania Mirza of de Amerikaanse tandem Cori Gauff/Jessica Pegula, die in de tweede ronde Alison Van Uytvanck met haar Roemeense partner Monica Niculescu wipte.

In het enkelspel strandde Minnen (WTA 83) in de eerste ronde, na een nederlaag in twee sets (7-5 en 6-3) tegen het Russische dertigste reekshoofd Ekaterina Alexandrova (WTA 31).

 ©  AP

Kasatkina en Kudermetova naar kwartfinales enkelspel

De Russinnen Daria Kasatkina (WTA 20) en Veronika Kudermetova (WTA 29) bekampen elkaar in de kwartfinales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Kasatkina versloeg maandag in de achtste finales op het Parijse gravel de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 30) in tweemaal 6-2. De partij nam 1 uur en 22 minuten in beslag. Het beste resultaat van de 25-jarige Kasatkina in de Franse hoofdstad is een kwartfinaleplaats in 2018.

Kudermetova rekende in haar wedstrijd van de achtste finales af met de Amerikaanse Madison Keys (WTA 22) in drie sets: 1-6, 6-3 en 6-1. De wedstrijd nam 1 uur en 44 minuten in beslag. De 25-jarige Kudermetova schopte het in Parijs nooit verder dan de derde ronde.

Joran Vliegen stoot in gemengd dubbelspel door naar halve finales

Joran Vliegen heeft zich geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. Vliegen versloeg aan de zijde van de Noorse Ulrikke Eikeri in de kwartfinales op het Parijse gravel de Amerikaanse Desirae Krawczyk en de Brit Neal Skupski in 2-6, 7-6 (7/4) en 10/8 in de supertiebreak. De partij duurde 1 uur en 46 minuten. Krawczyk en Neal Skupski, die het vierde reekshoofd vormden in de Franse hoofdstad, schakelden zondag in de achtste finales Sander Gillé, die een tandem vormde met de Australische Storm Sanders, uit.

Vliegen en Eikeri spelen om een finaleticket tegen de Amerikaanse Nicole Melichar en de Duitser Kevin Krawietz.

Vaste dubbelpartners Sander Gillé en Joran Vliegen konden zich niet voor de kwartfinales van het mannendubbelspel plaatsen op Roland Garros. Na 2 uur en 15 minuten moest het Belgische duo nipt de duimen leggen voor de Braziliaan Rafael Matos en de Spanjaard David Vega Hernandez. Het werd 6-4, 3-6 en 7-6 (10/6).

Elise Mertens uitgeschakeld in dubbelspel

Elise Mertens heeft zich in het dames dubbel niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales.

Mertens verloor in de derde ronde (achtste finales) op het Parijse gravel aan de zijde van de Russin Veronika Kudermetova tegen de Chinese tandem Yi-Fan Xu/Zhaoxuan Yang in 3 sets: 6-4, 2-6 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 24 minuten.

Mertens (WTA 2 dubbel) en Kudermetova (WTA 4 dubbel) vormden het tweede reekshoofd op het gravel in Parijs. De Limburgse boekte de voorbije jaren heel wat succes in het dubbelspel, maar Roland Garros is het enige grandslamtoernooi dat nog niet op haar erelijst prijkt. In 2021 veroverde ze de eindzege op de Australian Open, met de Wit-Russin Aryna Sabalenka, en op Wimbledon, met de Taiwanese Hsieh Su-wei. In 2019 was ze al met Sabalenka de beste op de US Open. Met Kudermetova strandde Mertens eerder dit jaar op de Australian Open in de halve finales.

In het enkelspel sneuvelde Mertens (WTA 32), het 31e reekshoofd, zondag in de Franse hoofdstad in de achtste finales tegen de 18-jarige Amerikaanse Cori Gauff (WTA 23), die het achttiende reekshoofd vormde, in twee sets: 6-4 en 6-0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer