Mathieu en vader Adrie van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu en vader Adrie van der Poel. © Photo News

Adrie van der Poel: “Misschien moet Mathieu in 2024 niet op de weg rijden en zich op het mountainbiken richten”

WielrennenZien we Mathieu van der Poel (27) in 2024 niet aan het werk op de weg? Het zou zomaar kunnen, want vader Adrie werpt het idee op in een interview met het Nederlandse 'Helden Magazine’. 

9 reacties

  • patrick isenborghs

    2 jaar geleden
    hadden de spelen doorgegaan in 2020 mag je er zeker van zijn dat hij goud had , toen was hij er 200 % klaar voor .Een jaar later moest hij veel te veel skippen van de weg naar het mtb en andersom en dat kost krachten
  • adri zuiderwijk

    2 jaar geleden
    Kan gewoon blijven mtbn naast de weg om voldoende inhoud te behouden, alles op een richten geeft alleen maar meer druk en risico bij mtb op wereldnivo ligt ook vrij hoog en daarnaast maakt Mathieu vaak de betere keus, zijn baas wilde hem in Italië al vroegtijdig doen stoppen om te "sparen"...hopelijk doet Remco alsnog de Tour, vrolijk duo samen en de beste sluipschutters vh peleton momenteel...
  • leen hanssens

    2 jaar geleden
    Een zeer goed idee Adrie van der Poel.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Zoals hij bezig was pleegt hij in elk geval roofbouw op zijn lichaam. Ook al lukte het met die voorbereidingen. Het zou toch jammer zijn voor een renner die met zo veel passie zijn sport beoefent dat zijn carrière daardoor jaren ingekort of misschien zelfs afgebroken wordt.
  • Jonah Kemps

    2 jaar geleden
    Tegen een Pidcock in bloedvorm is niets te beginnen in het mountainbiken als er wat teveel geklommen moet worden, het zou mij dan verbazen als hij een heel jaar alleen maar gaat mountainbiken om wellicht voor zilver te strijden.