Foto: Stefan van Berlo

Handelsbeurs in Antwerpen vormt dit weekend het decor voor bloemenfestijn Féerie Florale

Dit weekend versieren de grootste floristen uit België de Handelsbeurs in Antwerpen voor het bloemenfestijn Féerie Florale. Tweevoudig Belgisch kampioen Stefan van Berlo decoreerde het binnenplein en sprak erover in Start Je Dag op Radio 2 in Antwerpen.

Een van de floristen die de Handelsbeurs versiert met duizenden bloemen en planten is tweevoudig Belgisch kampioen, Stefan van Berlo. “Ik heb het binnenplein voor mijn rekening genomen”, vertelt van Berlo, die een atelier heeft in Zwijndrecht. “Ik heb daar een jungle gecreëerd met duizenden planten van wel twaalf meter hoog.” 

Maar natuurlijk doet hij dat niet alleen. “De beste floristen uit België decoreren elk een zaal. De beste bloemenwinkel van Vlaanderen is aanwezig, voormalige Belgische kampioenen bij de junioren en verschillende laureaten.”

We hebben het geluk dat er airconditioning is in de hallen. Zo blijven de bloemen fris tot het einde van dit weekend

Stefan van Berlo, florist

Vanaf vandaag tot en met maandagavond kunnen alle bloemenliefhebbers terecht in de Handelsbeurs. “Er zijn ontzettend veel verschillende planten en bloemen aanwezig. Voor mijn jungle heb ik vooral gewerkt met tropische bloemen, pandaplanten, orchideeplanten, bananenplanten en varens.” Die planten en bloemen blijven ook allemaal fris tot maandag. “We hebben het geluk dat de hallen voorzien zijn van airconditioning. Zo blijven de bloemen fris.” 

Behalve al die bloemenpracht vindt er in de Handelsbeurs ook nog een Belgisch Kampioenschap voor floristen bij de junioren plaats, en een modeshow. “Gastflorist Geertje Stienstra uit Nederland werkt samen met een jonge, getalenteerde ontwerper. Geertje zorgt voor passende boeketten en bloemenkragen.” 

Een drukke planning in de Handelsbeurs voor dit verlengd weekend. “Het was heel druk de afgelopen week en dat zal nog blijven duren tot dinsdagochtend. Maar het is de moeite waard.” Meer informatie over Féerie Florale vind je hier

Foto: Stefan van Berlo

Meest gelezen