©  ISOPIX

Alison Van Uytvanck stoot door naar halve finales op haar eerste grastoernooi

Alison Van Uytvanck (WTA 60) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ITF-toernooi in het Engelse Surbiton (gras/100.000 dollar).

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Van Uytvanck, het tweede reekshoofd, versloeg in de kwartfinales de Servische qualifier Natalija Stevanovic (WTA 264) in twee sets: 6-0 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 1 minuut. In de halve finales wacht het Roemeense zesde reekshoofd Mihaela Buzarnescu (WTA 120), die in de eerste ronde Yanina Wickmayer wipte, of de Britse Jodie Burrage (WTA 260).

De 28-jarige Van Uytvanck werd vorige week in de tweede ronde van Roland Garros in twee sets (6-1 en 7-6 (7/4)) uitgeschakeld door de 18-jarige Amerikaanse Cori ‘Coco’ Gauff (WTA 23), die zaterdag op het Parijse gravel de finale speelt tegen de Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek.

Yanina Wickmayer (ITF 556), de tweede Belgische die in actie kwam in Surbiton, verloor woensdag in de eerste ronde in tweemaal 6-3 tegen Buzarnescu. De 32-jarige Wickmayer is sinds haar terugkeer in februari na haar bevalling actief op het ITF-circuit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer